WhatsApp Hukuki Asistan

Yeni

Son Karar yapay zeka destekli hukuk asistanınız artık WhatsApp üzerinden cebinizde. Aşağıdaki hizmetlerden dilediğinizi seçerek WhatsApp asistanınıza soru sorarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hukuki Destek Alma
Hukuki sorularınız için anında uzman desteği alın
Yargıtay ve BAM Kararı Arama
Emsal kararlar ve içtihatlar için arama yapın
Dava Dilekçesi Hazırlama
Yapay zeka ile hızlı ve profesyonel dilekçeler oluşturun
Sözleşme Hazırlama
Özelleştirilmiş sözleşme şablonları oluşturun
Loading Logo

sonkarar

Sayfa Yükleniyor

ANKARA 3. FIKRI VE SINAİ HAKLAR HUKUK MAHKEMESI

T.C. ANKARA 3. FİKRİ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
TÜRK MİLLETİ ADINA
TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VERMEYE YETKİİ
T.C.
ANKARA
3. FİKRİ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
GEREKÇELİ KARAR

ESAS NO : ... Esas
KARAR NO : 2023/218

HAKİM : ... ...
KATİP : ... ...

DAVACI : ... - ...
VEKİLİ : Av. ... - ...
DAVALI : ... -... ...
VEKİLİ : Av. ... - ...

DAVA : Marka (Sözleşmeden Kaynaklanan Hak İstemli)
DAVA TARİHİ : 11/08/2022
KARAR TARİHİ : 23/05/2023
GEREKÇELİ KARARIN
YAZILDIĞI TARİH : 23/05/2023
İDDİA:
Davacı vekili 11/08/2022 harç tarihli dava dilekçesinde özetle; taraflar arasındaki protokolün 15. maddesi uyarınca davalının üç yıl süreyle kullanması yasak olan ..., ... ve ... nolu markalardaki “...” ibaresini markasal olarak fiilen kullanmaya devam etmesi yanı sıra aynı protokolün 17. Maddesi gereğince kaldırması gereken “...” ibareli tabela ve reklamları hala kullanmasının haksız olduğunun tespiti, davalı eylemlerinin haksız rekabet oluşturduğunun tespiti, men'i, durdurulması, önlenmesi, ortadan kaldırılması (...) ile maddi tazminat istemlerine ilişkindir. Bu kapsamda dava, Taraflar arasındaki protokolün 15. ve 17.maddeleri gereğince Davalının üç yıl süreyle kullanmaması gereken ... nolu ; ... nolu ve ... nolu markalarında bulunan “...” kelimesini davalı yanın Mark asal olarak fiilen kullanmaya devam etmesinin, haksız olduğunun tespitini, Davalı eylemlerinin TTK 54 ve devamı maddeleri uyarınca haksız rekabet oluşturduğunun tespitini, Davalının haksız rekabetten men'ini, ihlal durumunun devam ettirilmesi ve tekrarının önlenmesini, protokoldeki üç yıllık sürenin dolacağı 09.02.2024 tarihine kadar '..." ibaresinin internet sitesinde, sosyal medya hesaplarında, fabrika işletmesinde, ürün, totem, reklam, tanıtım, fatura, broşür, ... (...) Sayfa 12 / 12 sistemi ve benzeri ticari satımlarda ihlal oluşturan kullanımların önlenmesini, durdurulmasını, Davalı şirketin ... internet sitesinin alan adında kullanılmaması gereken “..." ibaresi ve içeriğinde kullanılamaması gereken marka logoları bulunduğundan protokoldeki üç yıllık süre sonu 09.02.2024 tarihine kadar sitenin kapatılmasını, kullanımının durdurulmasını, siteye erişiminin engellenmesini, Haksız maddi durumun ortadan kaldırılması (...) için "..." ibareli; ürün, totem, reklam, broşür, evrak ve benzeri menkullere kullanmama süresinin sona ereceği 09.02.2024 tarihine kadar el konulmasını, toplanmasını ve bir depoda muhafazasını, Davalının protokolün 15 ve 17. maddesini ihlal ederek kullanmaması gereken markaları fiilen kullanmasının ve haksız rekabet eylemlerinin neden olduğu müvekkil zarar, ziyan ve yoksun kaldığı kazancın tazminini, tazminat miktarının hesaplanmasında “davalının elde etmesi mümkün görülen menfaat belirlenerek karşılığının” tazminat olarak ödetilmesini, (... maddelerinde tanımlanan tazminat hesaplama yöntemi) tam ve kesin olarak belirlenebilir hale geldiğinde arttırılmak üzere belirsiz alacak davası olarak şimdilik 10.000,00 TL maddi tazminatın ihlallerin devam ettiği 06.10.2021 tarihinden (bu tarih ... E. dava tarihi sonrasında ihlallerin devam ettiği yeni döneme ilişkin olup eldeki davada derdesttik itirazı yapılamaz) itibaren ticari avans faiziyle birlikte tahsilini talep ve dava etmiştir.
GEREKÇE:
6100 sayılı HMK'nun madde 166- (1) "Aynı yargı çevresinde yer alan aynı düzey ve sıfattaki hukuk mahkemelerinde açılmış davalar, aralarında bağlantı bulunması durumunda, davanın her aşamasında, talep üzerine veya kendiliğinden ilk davanın açıldığı mahkemede birleştirilebilir. Birleştirme kararı, ikinci davanın açıldığı mahkemece verilir ve bu karar, diğer mahkemeyi bağlar." belirtilmiştir.
Mahkememizin ... Esas sayılı dava dosyası ile ... Mahkemesinin... Esas sayılı dava dosyası arasında bağlantı bulunması ve davaların sonuçlarının birbirlerini etkileyecek olması nedeniyle aralarında sıkı bağlantı bulunan davaların birlikte görülüp karara bağlanması gerektiği anlaşılmış olmakla, bağlantı nedeniyle mahkememizin bu dosyasının ilk davanın açıldığı ... Mahkemesinin... Esas sayılı dosyasıyla birleştirilmesine, mahkememizin ... Esas sayısının bu şekilde kapatılmasına, bundan sonraki tüm işlemlerin, birleştirilen dosya üzerinden kararlaştırılmasına karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM:
1-Mahkememizin bu dosyasının dava sebebi ve tarafları itibariyle bağlantılı bulunduğu ... Mahkemesinin... Esas sayılı dosyası ile 6100 sayılı HMK'nun 166/1 maddesi uyarınca BİRLEŞTİRİLMESİNE,
2-Mahkememizin ... Esas sayısının bu şekilde kapatılmasına, bundan sonraki tüm işlemlerin birleştirilen dosya üzerinden yürütülmesine,
3-Yargılama giderlerinin birleştirilen dosyada ele alınmasına,
Dair; tarafların yokluğunda esas hükümle birlikte kanun yolu açık olmak üzere karar verildi. 23/05/2023

Katip ...
¸e-imzalıdır.

Hakim ...
¸e-imzalıdır.

UYAP Entegrasyonu